1. nap
Reggeli
Egy szelet tósztkenyeret kenjen meg 5 dekányi sovány túrókrémmel, a tetejére tegyen egy szelet sovány sonkát.
Ebéd
Főzzön ki 3 deka száraztésztát. Aprítson össze 15 dkg sárgarépát és 1 csokornyi petrezselymet. Teáskanálnyi vajon párolja meg a répát, a végén adja hozzá a petrezselymet. Majd keverjen bele 3 dekányi puha, összetört penészes sajtot.
Vacsora
Tépdessen össze 10 dekányi salátát. Vágjon kockára 10 dekányi kígyóuborkát, 10 deka paradicsomot és 1 csomag retket. Keverje össze a salátával. Fogjon egy zacskós salátaöntetport, készítse el, és keverje el az összevalókkal. Bontson ki egy kis doboz friss sajtot (sovány túrót), és púpozza a saláta tetejére.
2. nap
Reggeli
Egy vékony szelet tósztkenyeret kenjen meg vékonyan vajjal, és tegyen rá 1 vékony szelet sajtot, és kivikarikákat.
Ebéd
Aprítson fel 1 piros, illetve 1 sárga húsú paprikát és 1 fej vöröshagymát. Egy vékony pulykamell-filét tegyen serpenyőbe, és dobja rá a zöldségeket. Pirítsa össze. Szórjon rá borsot, sót és kevés pirospaprikát. Két vastagabb kiflikarikát ehet hozzá.
Vacsora
Pirítson meg két szelet szendvicskenyeret. Az egyiket kenje meg vékonyan sovány majonézzel, tegyen rá 1–2 salátalevelet és 1 szelet lapkasajtot. Majd karikázzon rá 1 paradicsomot, és szórjon rá teáskanálnyi friss zöldfűszert. Borítsa rá a másik kenyérszeletet; átlósan felvágva tálalja.
3. nap
Reggeli
Tegyen 3 dekányi (csokis) kukoricapelyhet egy tálba. Keverjen bele 1/2 banánt felkarikázva, majd öntsön rá 1 dl sovány tejet.
Ebéd
Főzzön meg héjában 15 dkg krumplit. Főzzön keményre 1 tojást. 10 dekányi sovány túrót keverjen ki sóval, borssal. Vágjon kicsire 1 csomag retket és kevés friss zöldfűszert. Az egészet keverje össze.
A krumplit pucolja meg, kicsit nyomja szét, a mélyedésbe töltse a túrós keveréket. A tojást is pucolja meg, vágja félbe, és krumplival tálalja.
Vacsora
Főzzön ki 3 dekányi tésztát. Pucoljon meg 1 kivit, kockázza fel. Vágjon apróra 1/2 csokor petrezselymet. Öt deka sonkát is kockázzon fel. Keverje össze a tésztával és 5 dekányi konzerv kukoricával. A tetejére készítsen zacskós öntetet.
4. nap
Reggeli
Főzzön félkeményre 1 tojást. Kenjen meg 1 szelet tósztkenyeret vajjal, a tetejét szórja meg aprított snidlinggel. Harapja hozzá a tojást.
Ebéd
Csíkozzon fel 10 dekányi sovány sertéshúst. Aprítson fel 10 dekányi pórét és ugyanennyi sampinyont. Sós vízben főzzön meg 3 dekányi rizst.
A húst süsse át kevés olajon, dobja rá a gombát és a pórét. Sózza, borsozza. Keverje bele a rizst; teáskanálnyi sovány majonézzel lazítsa.
Vacsora
Főzzön keményre 1 tojást. Reszeljen le 10 dekányi sárgarépát. Keverje el 1/2 csokornyi apróra vágott petrezselyemmel. Készítsen rá öntetet 2–3 evőkanálnyi friss citromléből, folyékony édesítővel, teáskanálnyi olajjal.
Pucolja meg a tojást, vágja félbe, a salátával tálalja.
5. nap
Reggeli
Egy magos zsemlét kenjen meg, tegyen rá szelet füstölt sajtot, és pár karika uborkát.
Ebéd
Aprítson fel 20 dekányi cukkinit, 12 dekányi répát, 1 piros húsú paprikát, 20 dekányi friss spenótot és 1 gerezd fokhagymát. Az egészet süsse össze kevés olajon, öntsön alá 2,5 dl húslét, és párolja készre.
A tetejére szórjon kevés reszelt parmezánsajtot.
Vacsora
Főzzön meg 3 dekányi rizst sós vízben. 1 pórét karikázzon fel, 1/2 narancs húsát vágja össze. Kockázzon fel 5 dekányi füstölt
pulykamellet. Keverje össze a rizzsel.
A tetejére készítsen fűszeres zacskós salátaöntetet, és tegyen bele kevés curryt. Öntse a rizsre.
6. nap
Reggeli
Kenjen meg 1 szelet barna tósztkenyeret vékonyan vajjal, és tegyen rá szelet vékony pulykamellsonkát. Karikázhat rá uborkát (kígyót vagy savanyút is).
Ebéd
Főzzön ki 3 dekányi spagettit. Szedjen rózsáira 25 dekányi brokkolit, és főzze meg enyhén sós vízben (kb. 7–10 perc). Kockázzon fel 5 dekányi nagyon sovány sertéssonkát.
Szűrje le a tésztát és a brokkolit. Mogyorónyi vajon forrósítsa át a sonkát, majd adja hozzá a brokkolit. Végül keverje bele a tésztát.
Vacsora
Mosson meg 20 dekányi paradicsomot, majd törölje szárazra; vágja cikkekre. Fogjon 10 dekányi pórét, pucolja meg, és karikázza fel. Mindkettőt rendezze nagyobb tányérra. Készítsen rá „zacskós öntetet”, a tetejére pedig púpozzon 10 dekányi friss túrót.
„Köret” – 1 szelet barna tósztkenyér.
7. nap
Reggeli
Kenjen meg 1 magos zsemlét sovány túrókrémmel. Tegyen bele 2 paradicsomot felkarikázva; szórja meg aprított snidlinggel.
Ebéd
Süssön – nagyon kevés olajon! – rántottát 2 tojásból; a tetejére szórjon kevés sovány reszelt sajtot. Göngyölje fel, mint a palacsintát, és fogyassza 1 szelet barna tósztkenyérrel.
Vacsora
Egy kiflit kenjen meg nagyon vékonyan vajjal. Tegyen bele salátaleveleket, 5 dekányi füstölt pulykamellet. Szeleteljen bele 1/2 avokádót is.
8. nap
Reggeli
Aprítson fel 1 banánt, 1 almát. Keverjen 1 pohár joghurtba cseppnyi friss citromlevet és folyékony édesítőszert. Öntse a gyümölcsökre.
Ebéd
10 dkg pulykamellfilét öblítsen le, és itassa le róla a vizet. 10 dkg paradicsomot vágjon cikkekre. Teáskanálnyi olajban kapassa meg a húst mindkét oldalán. Tegye rá a paradicsomot és 10 dkg kukoricát (konzerv), sózza, borsozza, majd rotyogtassa össze.
Pirítson mellé 1 szelet barna tósztkenyeret.
Vacsora
Aprítson fel 1 piros húsú paprikát, 1 lila hagymát, 1/2 csomag petrezselymet, 5 dkg sovány sajtot. Az egészet keverje el 10 dkg konzerv kukoricával. Készítsen rá „zacskós öntetet”.
9. nap
Reggeli
Pirítson meg 1 szelet barna tósztkenyeret, és hagyja kicsit kihűlni. Utána kenje meg vékonyan teáskanálnyi light margarinnal. Egyen hozzá 1 piros húsú paprikát.
Ebéd
Aprítson fel 1 édesköménygumót és 1 sárgarépát. Sózzon és borsozzon be 15 dkg tengerihal-filét.
A zöldségeket futtassa meg evőkanálnyi olajban, öntsön alá 1/2 csészényi húslét és teáskanálnyi tejszínt. Tegye bele a halat, és párolja készre (kb. 10 perc).
Vacsora
1 körtét, 1 kivit, 1 banánt aprítson össze, 5 dekányi konzerv epret vágjon félbe. Az egészet jól keverje össze, és öntse nyakon 1/2 pohárnyi vaníliajoghurttal.
10. nap
Reggeli
Keverjen össze 2 evőkanálnyi kukorica- és ugyanennyi zabpelyhet. Aprítson bele 1 kivit, és öntse le 1/2 dl tejjel.
Ebéd
Tíz dekányi darált húst dolgozzon össze evőkanálnyi krémsajttal, sóval, borssal. Vágjon karikára 1 vöröshagymát. A húsból formázzon pogácsát, és kevés olajban süsse meg a hagymával. Két szem krumpliból készítsen krumplipürét, ezzel tálalja.
Vacsora
Kenjen meg vékonyan vajjal egy szelet barna tósztkenyeret, tegyen rá 1–2 salátalevelet. Keverjen össze 12 dkg kockára vágott kígyóuborkát, 1/2 csomag kaprot és 10 dkg konzerv tonhalat. Púpozza a kenyérre, a tetejére csepegtessen evőkanálnyi light majonézt.
(Forrás: Kiskegyed)