Almás-morzsás szelet
Hozzávalók:
8 db közepes alma
1 ek citromlé
43 dkg finomliszt
1 csipet só
9 dkg kristálycukor
26 dkg vaj
12 dkg rétesliszt
8 dkg porcukor
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg darált keksz
1 csipet só
1/2 tk fahéj
3 dl tej
1. Keverjük össze a diót a darált keksszel, majd adjuk hozzá a sót, a fahéjat és a tejet. Főzzük a masszát folyamatosan kevergetve kb. 3 percig, majd hagyjuk kihűlni.
2. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, daraboljuk fel őket, és locsoljuk meg a citromlével.
3. A finomliszthez adjuk hozzá a sót és a kristálycukrot, majd morzsoljuk el 18 dkg puha vajjal. Szórjuk a morzsát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és jól nyomkodjuk le. Kenjük rá a diós keveréket, majd tegyük rá az almadarabokat. Szórjuk a tetejére a réteslisztből, a porcukorból és a maradék vajból készített morzsát. Süssük 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig.
Elkészítési idő: 60 perc, 20 szelethez, egy szelet: 1411 kJ/337 kcal
Tippünk: Alma helyett körtével is elkészítheted.
Pink.hu