
Hozzávalók:
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg kakaópor
15 dkg kristálycukor
15 dkg mascarpone
friss menta
30 dkg vegyes gyümölcs
2 dl tejszín
6 db tojás
10 dkg vaj
1 egész fahéj
1 db vaníliarúd
A darált kekszet, a vajat, a tojások felét, a kakaóport és a kristálycukrot összedolgozzuk. Egy tálban összekeverjük a többi tojást, a tejszínnel, a mascarpone sajttal, majd ízesítésként belehelyezünk egy rúd vaníliát. Egy sütőformát kibélelünk a tésztával, beletöltjük a vaníliás sajtkrémet, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Cukorból és vízből szirupot főzünk, melyet egész fahéjjal ízesítünk. Az így kapott szirupba beleöntjük a gyümölcsöket és az apróra vágott mentát, majd a tortát a frissen készített forró mártással leöntve tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu