A 2006. évi sikereken felbuzdulva 2007. április 7-9. között újból megrendezésre kerül Budapest legnagyobb gasztro-kulturális rendezvényé a Tavaszi Borfesztivál. Idén is az V. kerületi Városháza park ad otthont a tavaszt köszöntő borfesztiválnak.
Az alkohol konzerválja a negatív élményeket, ezt állapították meg új-zélandi tudósok. A Focus című német hírmagazin internetes kiadásában beszámolt arról, hogy Matthew During és kollégái az Auckland - i egyetemről állatkísérleteket végezve jutottak erre a következtetésre. Patkányokkal négy héten keresztül különböző mennyiségű alkoholt itattak.
Azt mindenki tudja, hogy az alkohol túlzott fogyasztása káros az egészségre. A férfiaknak viszont jó, ha egy kicsit iszogatnak, így megelőzhető a merevedési problémák kialakulása.
Nem kell bánkódnunk, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy nem ihatunk alkoholt. Egy jófajta szeszmentes koktél is elvarázsolhat bennünket, miközben színjózanok maradunk.
A különleges technológiát japán kutatók fejlesztették ki. Az új technológiával a talajból, a gyökéren keresztül a korábbi vegyszeres kezelés anyagai sem juthatnak be a növénybe
Mégsem tűnt el egészen a forralt bor az ünnepekkel együtt! Olvasóink több helyről is jelezték, a napok óta tartó hidegben hol melegíti át őket a forró nedű. Budapesten a Normafánál és a Keleti pályaudvarnál érdemes körülnézni.
A jövendő szőlőtermésre azonban nemcsak a rügykezdemények állapotából következtetnek, a hagyományoknak megfelelően a levágott vesszőket meleg szobában vízbe állították, ezek később kihajtanak.
A franciáknál jóval ritkábban fordulnak elő szívbetegségek, mint más országokban. A titok nyitja a minden főétkezésnél az asztalra kerülő vörösborban rejlik.
A bor kortyolgatása önmagában is élvezetes, ételekkel párosítva pedig még különlegesebb az ízek összhangja. A bor színe, illata, íze árulkodik a tájról, ahol a szőlő beérett, az emberekről, akik a bort készítették. Ráadásul egészséges.