HIRDETÉS
HIRDETÉS

Véget ért a Bocuse d'Or első napja. Az Európa-bajnok magyar csapat, Széll Tamás vezetésével utolsónak tálalta fel a zsűrinek a vegán, illetve a húsfogást.

Széll Tamás miután elkészítette az összes ételt a lyoni szakácsversenyen azt mondta, hogy “nagyon jól sikerült”.

„Hál Istennek nagyon-nagyon jól sikerült, tényleg azt tudjuk mondani. Nem nyertünk időt a boxban, teljes mértékben végig azt az időt és azt a tempót tartottuk, mint az edzéseken. Tényleg minden nagyon jól sikerült, jó hőmérsékletű volt, jó ízű volt, szép volt” – ezt mondta Széll Tamás a keddi versenynap után.

Az eredményre egyelőre várni kell, mert a világdöntő kétnapos, így több csapat csak szerdán főz majd, és utána derül ki, hogy kik a legjobbak.

Az Európa-bajnok magyar csapat, Széll Tamás vezetésével egyébként utolsónak tálalta fel a zsűrinek a vegán, illetve a húsfogást. A menüvel 5 óra 35 perc alatt kellett elkészülniük.

A magyar csapat vegán tálján volt grillezett zeller magyar szarvasgombával, savanyított erdei medvehagymával és tökmaggal, továbbá cékla, gombák, sült fokhagyma és virágok roppanós levélkével. Készítettek sárgacéklát és hagymadzsemet savanyított bodzával, Tokaji furminttal, paprikával és mustármaggal is, valamint körtét petrezselyemolajban konfitálva, petrezselyemszárral. A tálon volt pirított póréhagyma fekete borssal és savanyított citrommal, roppanós gyökér és csicsókapüré, valamint dió és gombazselé, Tokaji ecet gyöngyök és savanyított répák. Mártásuk hozzá petrezselyemkrém volt, továbbá grillezett zellermártás dióval és magyar szarvasgombával.

A húsétel bresse-i csirke volt és tenger gyümölcsei. Készítettek grillezett csirkecombot, szárnyat és belsőségeket, homárt fűszerekkel és erdei gombákkal, csirkemellmozaikot ropogós csirkebőrrel, csirkezsírral és roppanós “tölgyfalevélkékkel”, folyami rákot paprikával, petrezselyemkrémmel és homárhabbal.

A köretek között megtalálható volt a sárgacékla és hagymadzsem savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás és magyar szarvasgomba, továbbá marinált zöldborsó savanyított citrommal, mangalicasonkával és csicsókapürével, illetve céklazselé meggyecettel, sült kacsamájjal és zöldalmával, mustár- és tökmaggal, sóskavirággal.

“Bekerültünk a vérkeringésbe”

A Magyar Bocuse D’Or Akadémia elnöke a lyoni versenyen azt mondta, a nemzetközi gasztronómiai sikerek sokat lendíthetnek a magyar turizmuson. „Két gasztronómia fut most jelen pillanatban Magyarországon. Ez az egyik a romkocsmák, a másik pedig – és remélem, hogy ebben a Bocuse d’Or rendkívül sokat tesz – egy következő lépcső, egy minőségi turizmus felé fogja eltolni ezt az egészet. Bekerültünk a vérkeringésbe” – emelte ki Bíró Lajos, a Magyar Bocuse D’Or Akadémia elnöke.

hirado.hu

Feltöltve: 2017.01.24.
Megnézve: 1161

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra